Новини Херсонщини. ЗСУ йде вперед, ворог тікає, в тилу крадуть гроші

«30 кілометрів від Херсона»: полковник армії Естонії оцінив наступ ЗСУ

Збройні сили України продовжують операції на лівому березі Херсонщини, змушуючи росіян йти зі своїх позицій.

Бої на півдні України тривають

За словами заступника голови оперативного підрозділу штабу армії Естонії полковника Янно Мярка, протягом місяця ЗСУ успішно розширили плацдарми на лівому березі Дніпра.

Про це пише ERR.ee.

“На сьогодні це близько 30 кілометрів на північний схід від Херсона, два-три кілометри через Дніпро та до чотирьох кілометрів через Дніпро за 15 кілометрів на південний схід від Херсона”, – сказав він .

Він також додав, що головна мета операції Сил оборони України – це змусити окупаційні сили Росії відступити на відстань, достатню для того, щоб їхні артилерійські системи більше не могли досягати Херсона та прилеглих населених пунктів.

“Ефективна дальність вогню 152 мм артсистем, які переважно використовуються російськими військами, становить 25 кілометрів”, – пояснив полковник.

Війська РФ роблять значні зусилля, щоб не допустити розширення плацдармів ЗСУ на лівому березі річки Дніпро та перекидання туди додаткових сил.

За словами заступника голови оперативного підрозділу штабу армії Естонії полковника Янно Мярка, росіяни зазнали дуже великих втрат на цьому напрямі.

“Втрати за чотири тижні (на цій ділянці. – Ред.) оцінюються приблизно у 3500 російських солдатів, як пораненими, так і вбитими. Це змусило російське командування перекинути в цей район частини з інших фронтів”, – сказав полковник.

В районі Кринки Херсонської області дезертирували близько 20 військовослужбовців російських окупаційних військ

В районі населеного пункту Кринки Херсонської області дезертирували близько 20 військовослужбовців російських окупаційних військ. Про це повідомляє Генштаб 19 листопада ввечері.

“В районі населеного пункту Кринки Херсонської області дезертирували близько 20 військовослужбовців російських окупаційних військ зі складу 144 окремої мотострілецької бригади зс рф, які самовільно залишили бойові позиції.

Також повідомляється, що у Бердянську Запорізької області так звана російська окупаційна “влада” намагається баржами вивезти викрадену пшеницю до своїх портів.

Зокрема, російські окупанти продовжують грабувати мирне населення України, привласнюють зерновий врожай мирних громадян”, – зазначили у Генштабі.

На правах реклами – Кубик – технократический канал знаний

Олешківський виконком купує ще один автомобіль у топовій комплектації

Виконавчий комітет Олешківської міськради хоче придбати ще один автомобіль Renault Duster в топовій комплектації.

Відповідний тендер було оголошено 18 жовтня на порталі Prozorro.

Очікувана ціна нового авто складає майже 821 тисячу гривень. А місцем доставки в тендерній документації вказане місто Миколаїв.

Додамо, що місто Олешки досі тимчасово знаходиться під російською окупацією.

А виконавчий комітет та міську військову адміністрацію очолює Тетяна Гасаненко, яка до повномасштабного вторгення обіймала посаду заступника міського голови Євгена Рищука.