Херсонському колаборанту вручили підозру від СБУ

СБУ заочно вручила підозру ще одному колаборанту з команди Сальдо

Один із депутатів Херсонської районної ради, колаборант із команди Володимира Сальдо, заочно отримав від Служби безпеки України підозру в колабораційній діяльності.

Про це повідомило управління СБУ в Херсонській області.

За даними слідства, з перших днів захоплення росіянами обласного центру депутат брав участь в організації пропагандистських заходів.

Він був активним учасником проросійського мітингу з популяризації комуністичного режиму, який висвітлювали у російських засобах масової інформації.

Депутат агітував херсонців до участі у незаконному референдумі про приєднання до складу росії.

Він також підтримав доручення окупаційної влади «деукраїнізувати» навчальні заклади області та впровадити у навчальний процес стандарти освіти рф.

Колаборант схиляв освітян до співпраці з окупантами.

У квітні 2022 року за протекцією свого соратника Володимира Сальдо чоловік обійняв в окупаційній адміністрації рф на тимчасово окупованій території Херсона й області посаду так званого «заступника голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області».

Нині «посада» цього колаборанта звучить інакше — «заступник голови уряду із соціальних питань».

Колаборант організовував (та й наразі продовжує) роботу незаконно створеного органу окупаційної влади у сфері соціальної політики.

Де він зараз?

За даними слідства, перед деокупацією Херсона чоловік разом з іншими російськими окупантами й «топколаборантами» втік на лівий берег річки Дніпро.

Відомо, що й зараз у тимчасово окупованому Генічеську колаборант продовжує впроваджувати окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях півдня.

Депутат «керує» структурними підрозділами окупаційних органів, які перебувають у його підпорядкуванні.

Яким може бути покарання?

На підставі зібраних доказів чоловіку заочно повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу. Підозрюваному загрожує від 5 до 12 років тюрми.

Арабатская стрелка