Викрадені окупантами картини херсонського музею опинилися у Сімферополі

Співробітники Херсонського художнього музею ідентифікували свої картини на фото, зроблених у сімферопольському Центральному музеї Тавриди.

Херсонський художній музей

«Продовжуємо працювати з однією зі світлин, зроблених 1 квітня 2023 року в сімферопольському Центральному музеї Тавриди під час підписання злочинного «договору» про зберігання там викрадених творів мистецтва.

Серед монументальних картин, що знаходяться за спиною одного з учасників цієї незаконної оборудки, вдалось ідентифікувати два полотна», – йдеться в повідомленні Херсонського музею.

Цього разу херсонські музейники впізнали такі твори зі своєї колекції: картину латвійського художника Карліса Добрайса «Реставратори» (1962), подаровану автором музею в Херсоні в 2017 році, і картину українського митця Леоніда Лабенка «В Горках» (1969).

«Повідомляти про викрадення робіт пана Карліса надзвичайно боляче, адже ми за найменшої нагоди намагалися включати його картини в експозиції, бо вони завжди привертали увагу та викликали захват», – додали в музеї.

Також там нагадали, що раніше ідентифікували на поширеній росіянами світлині серію «Стихії в сучасному світі» херсонської художниці Катерини Михальченко (Шаярової).

Нагадаємо, 4 листопада 2022 стало відомо, що російські терористи розграбували Херсонський художній музей, забравши із нього колекцію картин XVII-XIX ст.