Що трапилось в Одесі 2 травня 2014 гоку

В Одесі 2 травня 2014 року відбулися сутички між проукраїнськими та проросійськими активістами, які призвели до загибелі 48 людей і поранення 250 .

Що трапилось в будинку Профсоюзів в Одесі 2 травня 2014 г.

Події розпочалися на Грецькій площі, де проросійські учасники Антимайдану намагалися зірвати патріотичний марш футбольних вболівальників і інших проукраїнських організацій .

У ході протистояння було застосовано піротехніку, каміння та вогнепальну зброю . На Грецькій площі загинули шестеро людей з обох сторін.

Проукраїнські активісти витиснули проросійських на Куликове поле, де ті сховалися в Будинку профспілок .

Там сталася пожежа, яка спричинила смерть 42 осіб, переважно проросійських активістів.

Причини пожежі не встановлено однозначно: за версією слідства, вона могла бути спричинена коктейлями Молотова, якими обмежувалися обидві сторони, або палючими предметами, якими кидалися з даху будинку.

За іншою версією, пожежа могла бути спровокована спецслужбами Росії з метою ескалації конфлікту .

Розслідування подій 2 травня 2014 року в Одесі не дало жодних результатів: жоден з винних не був засуджений до реального ув’язнення.

Справи розглядалися у судах різних інстанцій і переносилися через втручання політиків, священиків, нацгвардейцев і активістов .

Родичам загиблих і постраждалим не було надано належної правової допомоги і компенсації.

Незалежне журналістське розслiдування \”Групи 2 травня\” також не змогло дати вичерпної вiдповiдi на всi запитання про хiд i причини подiй