Начальнику Генічеського управління водного господарства на Херсонщині заочно повідомили про підозру

Володимир Косов перейшов на бік ворога й очолив місцеву експлуатаційну ділянку незаконно створеного окупантами підприємства.

Про це інформує Херсонська облпрокуратура.

Очільник комунальної структури, за даними слідства, ще з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України пішов на співпрацю з ворогом. Він допомагав розміщувати російських військових, їхню техніку на території міжрайонного управління водного господарства, розташованого в Новоолексіївці.

Минулої ж осені добровільно обійняв псевдопосаду «начальника Генического эксплуатационного участка» окупаційного «Государственного унитарного предприятия «Бассейновое управление водных ресурсов Херсонской области». Володимир Косов агітував людей працевлаштуватися до незаконного підприємства та видавав зарплату в російських рублях.

Окрім того, очолив місцеву федерацію боксу. Підтримуючи проведення незаконних виборів на тимчасово окупованій території, підозрюваний зареєструвався, як кандидат у депутати від партії «Единая Россия».

За процесуального керівництва Генічеської окружної прокуратури Володимиру Косову заочно повідомлено про підозру в пособництві державі-агресору. За скоєний злочин зловмиснику загрожує від 10 до 12 років в’язниці з додатковими обмеженнями та конфіскацією майна.

Нагадаємо, ще одна жителька Херсонщини постане перед судом за участь у псевдореферендумі. Вона ходила домівками та збирала “голоси”.