Румунія закупить підводні човни, танки, мінні мисливці в рамках програми модернізації армії

Законодавчий орган Румунії нещодавно схвалив початок процедур закупівель, які є частиною програми модернізації румунської армії.

Румунія закупить підводні човни, танки, мінні мисливці в рамках програми модернізації армії

Це включає в себе придбання двох підводних човнів Scorpene у французької компанії Naval Group і придбання двох «працюючих модернізованих» мінних мисливців за міжурядовою угодою з Великою Британією, не кажучи вже про танки Abrams у США.

Міністерство оборони Румунії також звернулося до парламенту з проханням отримати дозвіл на ініціювання процедури укладання контракту на закупівлю для програми модернізації «Основного бойового танка», Фаза I.

Зокрема, це передбачає придбання батальйону з 54 американських танків Abrams.

Ці танки будуть модернізовані до варіанту M1A2. Крім того, буде закуплено 12 «похідних» на базі танкових шасі зі складу армії США, а також боєприпаси та тренажери.

Згідно з Digi24, програма модернізації цих танків, орієнтовна загальна вартість 1 млрд євро, розпочнеться у 2023 році.

У запит Міноборони також включена програма модернізації «Мінний мисливець», яка складається з:

Міжурядова угода з Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо 2 діючих військово-морських платформ класу Sandown, модернізованих відповідно до специфікацій, наданих фахівцями ВМС на верфі у Сполученому Королівстві м. Велика Британія та Північна Ірландія.

Орієнтовна вартість – 112,5 млн євро.

Контракт про закупівлю, укладений за переговорною процедурою без попередньої публікації оголошення про контракт з конструктором військово-морської платформи Babcock International Group на первинну матеріально-технічну підтримку.

Орієнтовна вартість – 13,4 млн євро.

Контракт про закупівлю, укладений шляхом переговорної процедури без попередньої публікації оголошення про контракт із сертифікованим економічним оператором Королівського флоту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Atlas Electronik UK, для закупівлі автономних дослідницьких систем і пов’язаних з ними зборів за знищення до протимінної системи (SEAFOX) для встановлення на суднах класу SANDOWN. Орієнтовна вартість – 24 млн євро.

Програма модернізації «Minehunter» загальною орієнтовною вартістю 150 мільйонів євро без ПДВ буде здійснюватися протягом орієнтовного періоду в 5 років з метою отримання ефективних можливостей виявлення, класифікації, ідентифікації та знищення/нейтралізації для Румунії. Військово-морські сили в морській мінній боротьбі.

Румунія також придбає дві підводні човни типу Scorpene, торпеди та засоби протидії, початкову матеріально-технічну підтримку, обладнання для технічного обслуговування та тестування, а також криптографічне обладнання для особового складу на всіх необхідних рівнях, включаючи бойове використання, обладнання для навчання та спеціальні бази даних.

Орієнтовна вартість контракту – 2 млрд євро.

Програма модернізації здійснюватиметься протягом приблизно 8 років з метою отримання ефективних можливостей для ВМС Румунії в оперативно-стратегічній розвідці та зборі інформації під час бойових дій проти надводних кораблів і підводних човнів противника.

Програма включає міжурядову угоду між Румунією та США щодо контракту типу LOA, метою якого є встановлення системи запуску протикорабельних ракет Naval Strike Missile (NSM) (2 пускові установки по 4 ракети на корабель). ).

Орієнтовна вартість – 41 млн євро. Також буде закуплено комплект боєкомплекту з 48 протикорабельних ракет NSM на суму 190 млн євро.

Інші закупівлі доводять цю частину програми модернізації до приблизно 375 млн євро за 4 роки.

Він модернізує основні бойові системи та оперативні можливості до поточного технологічного рівня та забезпечить високий ступінь оперативної сумісності з бойовими підрозділами інших Румунії та держав-членів НАТО для трьох кораблів типу TARANTUL, здатних нести ракети, на озброєнні ВМС Румунії.