Контрнаступ на півдні України – загарбники нервують на Херсонщині

В оперативному командуванні “Південь” заявили про те, що загарбники почуваються неспокійно перед українським контрнаступом.

За інформацією керівника об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталії Гуменюк, ворог у паніці розпорошує зусилля на кілька напрямків.

“Їхня паніка проглядається і полягає в тому, що вони не знають з якого напрямку очікувати максимальної сили удару, і саме тому розпорошують свої зусилля і на Запорізький напрямок, і на Херсонський”, – сказала вона.

Речниця відзначила, що на Херсонщині ситуація досить напружена. Ворог продовжує обстріли, проте намагається займати позиції дуже обережно.

“Дуже щільно проводить мінування від урізу води лівого берега вглиб, намагаючись забезпечити собі нездатність для Сил оборони подолати річкову перепону і подальший суходіл. Таким чином вони (загарбники – ред.) намагаються захиститись”, – повідомила Гуменюк.

Посадовиця наголосила, що евакуація загарбниками мирного населення на цих напрямках свідчить про те, що ворог прагне облаштувати рубіж оборони.